Twitter-profilen Mr Mister: ”Att hälsa glatt borde alla ta till sig”

I ett Twitter-flöde som annars domineras av rättmätig ilska och lumpna påhopp har Mr Mister, värmlänningen med hjärtat till vänster, stadigt byggt upp en allt större följarbas, som flockas för att ta del av hans visdomsord och muntra morgon- och kvällshälsningar, för att inte tala om uppdateringarna om menyn i lunchmatsalen på jobbet. I det civila heter vänstertwitters nye favorit Bo, och Det enda alternativet har pratat med honom.

Om vad som lockade med Twitter
Jag blev trött på Facebook och vänner omkring mig tipsade mig om Twitter. Att den var roligare och att det gick snabbare att ta del av nyheter och annat aktuellt. Tempot passar, och det finns ju ett oändligt stort antal härliga människor här. Runt 95 % av alla har jag utbyte av och ger något till mig. Antingen växer jag, eller så lär jag mig något – en vinn-vinn-situation.

Om hur man håller humöret uppe online
Jag låter inte mina känslor påverkas av vad andra lägger ut. Det får stå för dom, och jag tar ansvar för mitt. Jag äger mina egna känslor och jag bestämmer själv när de ska användas. Inte yttre faktorer.

Om signumet att önska sina följare god morgon, och att säga god natt innan han ”stänger”
Självklart bör vår respekt för andra bli större. Att se dom, le och hälsa glatt borde alla ta till sig, men för mig räcker det att jag gör det.

Om att vara tusenkonstnär
En tusenkonstnär kan lite om allting och vill lära mer. Är beredd att prova och misslyckas, att göra om och göra rätt.

Om favoriträtten och matchvikten
När jag väl går ut eller får välja blir det entrecôte, pommes med massor av grönsaker och bearnaisesås. Men jag har dragit ner på fett, socker och kolhydrater, för jag siktar på 88 kg, min matchvikt. Just nu är det på väg ner.

Om att ha hjärtat till vänster
Jag är så långt till vänster det bara går. Hjärtat sitter på vänster sida och mitt blod är rött. Det självklara valet blir då vänster för mig. Och jag vill gärna få ut riktig vänsterpolitik.

För mig är det självklart att vi tillsammans delar allt vad jorden har att ge lika. Jag tror inte att ambitionen att hjälpa till att producera minskar om det privata ägandet försvinner. Den som är törstig bryr sig inte om vem som äger källan, han vill bara dricka.

Om sitt älskade Värmland
Värmland är inget landskap, det är ett sinnestillstånd och måste upplevas. Riktiga värmlänningar är otroligt trevliga och ger alltid en bit av sig själv. Besök vilken ort som helst och prata med folk. Sevärdheter är gamla silvergruvan i Nykroppa och dess historia. Borgvik av samma skäl. Otroliga ställen.

Om framtiden
Min ambition är att sprida glädje, men framför allt att bli en bättre människa än jag var igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s