Fem gulliga poliser som kanske ändrar din åsikt om ordningsmakten

Idag växer sig polishatet tyvärr starkare och de dåliga poliserna tar mycket större plats i mediautrymmet än de bra poliserna. Vi på Det enda alternativet bestämde oss därför för att visa upp fem exempel på gulliga poliser som tvärtom bidrar till samhället snarare än förstör. Kanske kommer dessa poliser ändra din uppfattning om myndigheten?

1. Hasse Jansson

”Howdy, vännen! Var god och visa upp din identifikation!”

Hasse Jansson älskar sitt jobb i Stockholms tunnelbana, även fast han ibland kan vara trött på stadens anonyma känsla. Därför brukar han alltid slumpmässigt välja ut folk bara för att lära sig deras namn och personnummer. Någon som står upp för det trevliga samtalet!

2. Lasse Hansson

”Tjena, Maestro! Vad stora pupiller du har!”

Lasse Hansson har jobbat som polis i flera år och tycker att det viktigaste med polisyrket är att bygga goda kontakter med folk i närområdet. Därför är han alltid mån om att hålla ögonkontakt med de han talar med och kommenterar alltid av vänlighet om det är nåt med ögonen som inte känns rätt. Vilken schysst kille!

3. Frasse Karlsson

”Förlåt! Det var inte meningen att det skulle göra så ont!”

Vid varje demonstration plockas Frasse Karlsson in för att vara beredd med att veva med batongen – samtidigt som Frasse är väl medveten om effekterna ett batongslag har på huden. Av denna anledning har Frasse valt att smörja in sin batong med balsam, som han köper själv! Detta är en man som går den lilla extra biten för att andra ska bli bekväma.

4. Klasse Larsson

”Haha lilla dumma jag glömde sätta igång övervakningskameran igen”

Klasse Larsson är verkligen stationens klant, men det är därför vi älskar honom! Vid flera tillfällen har övervakningskamerorna på stationen slutat fungera och Klasse har aldrig fattat hur man fixar det. Som tur är så är övervakningskameror väldigt sällan viktiga, även fast det är några gånger som folk i häktet har ramlat och slagit sig utan att det har fångats på film. Så det verkar som att det finns fler klumpedunsar på polisstationen!

5. Rasse Ranstorp

”J-j-jag fruktade för mitt l-liv”

Rasse Ranstorp är en modig man. Vid flera tillfällen har Rasse hamnat i situationer då han har varit tvungen att använda sitt tjänstevapen och skjuta. Andra poliser hade kanske stoiskt låtsats som att det inte var något problem men inte Rasse. Vid varje förhör och i unika fall även på rättegångar har Rasse storgråtit och beskrivit hur rädd han har varit. I en tid då många män känner att de måste vara tuffa och hårda är Rasse ett föredöme för en sundare manlighet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s