Fem anledningar till att INTE stoppa fossilgasterminalen i Göteborg

Just nu bygger företaget Swedegas en fossilgasterminal i Göteborg som skulle öka det svenska beroendet av fossila bränslen. Därför planerar aktivister från hela Sverige och Europa den hittills största svenska massaktionen i civil olydnad för klimatet under helgen den 6–8 september under namnet Folk mot fossilgas. Vi på Det enda alternativet skulle vilja ge fem anledningar varför det INTE är en bra idé att stoppa terminalen.

1.    Vi behöver varmare somrar

Trots att förra året var den varmaste sommaren någonsin uppmätt känner vi på Det enda alternativet att denna temperatur inte var nog. Idioterna som ursprungligen bosatte sig på dessa breddgrader insåg inte vilka fruktansvärda konsekvenser detta skulle få efterkommande generationer. Därför måste vi nu återgälda våra förfäders misstag. Vem har inte drömt om en sommar där allt du behöver för att steka ett ägg är en plan yta? Vem känner inte en kittlande känsla över tanken att temperaturen och kroppsvärmen är densamma? Dessutom skulle en ökad värme i Sverige öka chansen för oss att konkurrera med platser som Kalifornien eller Sahara om turister.

2. Venus atmosfär består till 95% av växthusgaser

Samtidigt som vi på jorden klagar på ökandet av växthusgaser i atmosfären så finns det redan planeter som Venus där växthusgasnivån ligger på över 95 procent! Trots detta hör vi inga klagomål från Venus om deras klimat. Om klimataktivister verkligen trodde på solidaritet skulle de väl också kritisera nivån av växthusgaser på andra planeter?

3. Arbetarklassen älskar utsläpp

Medan småborgerliga aktivister tjatar om att rädda vår planet från klimatkatastrof vet vi alla om att den riktiga arbetarklassen älskar såväl utsläpp i allmänhet som fossilgas i synnerhet. Vem vill förneka en industriarbetare sin dagliga rutin att efter ett heldagspass på fabriken ta av sig sina smutsiga arbetskläder, ställa sig i duschen och sedan sätta sig med sina vänner under en skorsten för att andas in den härliga förbrända fossilgasen? Åh det luktar så gott!

4. Swedegas VD har haft det tufft nog

VD:n för Swedegas, Hans Kreisel, har redan haft det svårt i sitt liv och behöver knappast fler motgångar. T.ex. blev han sparkad från E.ON Gas efter tre år som VD. När han var VD för Skellefteå Kraft blev han också utsatt för ett mediedrev efter att ha fakturerat det kommunägda företaget för middagar och alkohol med släkt och vänner, vilket ledde till att Hans Kreisel fick ett löneavdrag. Att låta Hans Kreisel utsättas för ännu mer påtryckningar är bara elakt och knappast vad han behöver just nu.

5. Det mest klimatvänliga är att låta mänskligheten dö ut

Om vi köper klimataktivisternas argument om att människan håller på att förstöra planeten, vore det inte klokare då att driva klimatförändringarna så långt så att människan dör ut och därmed inte kan förstöra planeten? Ingen människa – ingen klimatförstörelse! Detta är också en lösning på många fler problem som ojämlikhet, då uttrycket säger att i graven är vi alla lika. Detta är såklart ett resonemang som kräver en viss förståelse för fakta och logik, vilket dessa aktivister verkar sakna!

Om du håller med oss kan du redan idag fixa en resa till Göteborg under helgen den 6–8 september för att tillsammans med oss på Det enda alternativet dela med dig av våra argument till dessa klimataktivister. Låt dem inte komma undan! Var beredd att gå med aktivisterna under helgen och följa deras varje steg om du måste!

Läs mer på folkmotfossilgas.earth.
För mer information om fossilgasterminalen i Göteborg se fossilgasfallan.se.

Se också Det enda alternativets fem tips på hur du kan leva klimatsmart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s