Måndagsmötets etik, ett samtal.

En trist måndag innan semesterns illusoriska frihet tar vid diskuterades måndagens etik. Vad är det som driver allt det här lidandet? Varför stryker man skjortan, spänner fast den smarta klockan på armen och kämpar sig till jobbet dag för dag för dag i ett helt liv…

a: Självspäkeri är ju också en sammanblandning av fritid/arbetsliv, som ju behövs för att man ska stå ut, kanske? Och bli bra på sitt jobb. Idéen om individen som evigt plastiskt. Den ger ju också unn-frikort, liksom. Allt späkeri går liksom in på samma konto, allt unn på samma. Måndagsmöte och Stockholm maraton är samma, ett glas vin och en resa till thailand är samma.

x: Exakt och genom att behålla skammen (men Acceptera) kan man göra en fusion av kristen grund och workfulness (lean + zen/mindfulness)

a: Jupp och man får inte glömma kalvinistisk predestination där också. Marknaden, istället för Gud. Delar ut framgång för att man är god kristen/mellanchef.

x: Exakt. Jobbar du hårt nu får du ett hus sen, kanske pension, semester osv. Att evigt arbete, belånat hus mm är mer jobb i en evig acceleration skiter man att tänka på.

a: Och att du uppnår det är i sig ett tecken på att du förtjänar det. Så man behöver inte tvivla, mer än på sig själv som god kristen/mellanchef. Vilket ju då blir en fråga om att utföra rätt sakrament (måndagsmöte och cykla till jobbet) och inte tvivla.

x: Nej och det är nog det jag menar från början är deras etos? Att gråtrunka i duschen, raka sig, klä sig i spandex och svettas med blodsmak i munnen måste ju vara det finaste offret.

a: ”Det är mig det är fel på, men genom att erkänna det är jag ett steg närmare frälsningen!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s