Hur du säljer ut och skaffar en italiensk renässansvilla i fem enkla steg

Aa… Call my be your name. En film om ett ungt judiskt gaypar från den kulturella borgerligheten som lever tillsammans på norra italienska landsbygden. Det är svårt att inte drömma sig bort och fantisera om att spendera sina somrar i den italienska renässansvillan läsandes den försokratiska filosofen Herakleitos Fragment med en ung judisk man (okej kanske inte så ung som i filmen) som älskare bredvid sig.

…och nu kan du! Eftersom villan i Call me by your name är till salu! Den fasta egendomens storlek uppgår uppemot 1400 kvadratmeter och inkluderar en park med växter och statyer. Byggnaden med åtta sovrum har sitt ursprung från 1500-talet och består innehåller flera freskar målade av Aurelio Busso som var student till självaste Rafael. Allt du behöver göra nu är att hämta dina texter med antika grekiska filosofer på originalspråk samt skaffa en judisk pojke att dela ditt liv med.

Och såklart… 1 700 000 euro för att köpa huset.

Mm vilka vackra fresker.

Men misströsta inte! För vägen till villan är enklare än vad du tror. Allt du behöver göra är att sälja ut! Något vi på Det enda alternativet är experter på, trots vad vissa kulturskribenter på Göteborgs-Posten vill få oss att tro. Här kommer de bästa tipsen på hur du säljer ut.

Steg 1. Skapa ett populärt Twitter-konto

De nuvarande sociala medierna har gett oss helt nya möjligheter att skaffa följare och spridning för ditt varumärke online. Skapa ett anonymt Twitterkonto där du drar korrekta och under-bältet-skämt om moderata dvärgpolitiker (under bältet eftersom dessa politiker är kortare än genomsnittlig midjelängd) vilket drar till sig följare som flugor! Fortsätt under ett längre tag och du kan bli vän med andra populära Twitterkonton som också drar korrekta och under-bältet-skämt om dvärgpolitiker.

Steg 2. Starta en blogg

Tillsammans med dina nya vänner kan du sticka ut bland mängden genom att använda dig av en ålderdomlig form av sociala medier, nämligen bloggen. Människor kommer att vilja läsa vad ni skriver mest av bloggnostalgi men också för att ni skriver om dagsaktuella ämnen som t.ex. elsparkcyklar. Kanske gör en guide för att fildela så att den nya generationen kan lära sig att spara pengar? Mm en villa börjar närma sig.

Steg 3. Starta en podcast

Nu när ni har en relativt populär blogg kan ni använda populariteten till att bryta er in i den snåriga poddvärlden. På podden kan ni prata om det mesta men ni väljer era ämnen och spaningar strategiskt och klokt för att bryta in på kultursidorna. Kanske ett ironiskt stödjande av IS kan få er att bli en kulturdebatt? Åh! Känner du lukten av Italien?

Steg 4. Skaffa Patreon

Nu när ni har en framgångsrik podcast är det bara att säga till era lyssnare att ni inte kommer att kunna producera den utan pengar. Därför har ni startat en Patreon där människor kan bidra ekonomiskt till er verksamhet. Efter ett tag börjar ni erbjuda exklusivt material via er Patreon för att få fler på tåget. Pengarna börjar rulla in. Du kanske ska se till att du har skaffat en judisk pojkvän (pojke som i ung man!!!) för renässansfreskmålningarna är inte långt borta!

Steg 5. Sluta vara anonym

Nu har ni stora ekonomiska medel men de är knappast nog för att köpa det där vackra huset. Er tidigare anonymitet som hittills har gynnat er karriär står nu bara i vägen för att tjäna de stora stålarna. Nu när ni har kommit ut kan ni börja göra turnéer, skriva på kultursidorna, vara med i Sommar i P1, göra reklam i er podcast osv. Era varumärken har odlats och med sparade pengar samt ett lån från banken kan ni äntligen köpa renässansvillan. Du har nu allt du vill ha. Det är bara du, antika citat från en jonisk filosof, en omskuren kille i sina bästa år (inte för ung!!!) och Norditalien… Mmmmm… Italien! Sell-out-livet är perfekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s