På besök hos champagnekingen

Du rullar in med bilen genom Örnnästets välkomnande automatiska grindar, och kör fram genom den stora trädgården som belagts med generösa mängder sten för att underlätta för bilburna gäster. Du har blivit inbjuden på besök hos din gode vän, Superentreprenören Leif-Ivan Karlsson. Du har faktiskt aldrig besökt din väns hem tidigare, men du tänker att det är dags då din fina vän som aldrig skulle göra något fel nyligen fått sin sjätte hjärtinfarkt efter att ha anklagats i lögnmedia för att ha dödshotat en av sina anställda.

Du träffade Leif-Ivan när ni drev ett flyktingboende tillsammans för några år sedan och ni blev snabbt goda vänner. Även om ingen av er har något till övers för människor med andra hudfärger än grisrosa så tjänade ni riktigt bra med pengar, och kunde båda dra er tillbaka från branschen efter några veckor.

Ägarparet välkomnar dig i den vackra trädgården. När du stiger ur bilen räcker makan Susanne över en flaska champagne till Leif-Ivan, som sprutar ner dig med den. Ni skrattar tillsammans. Sen ”skämt-boxar” Leif-Ivan dig i solar plexus och kallar dig ”jävla bög”. Ni blir inte kränkta av lite rå jargong. Du kallar Leif ”bög” tillbaka och han ger dig en smäll i ansiktet. Ni har en sån relation där man får tåla lite.

Du tar den gyllene rulltrappan upp till våning 4 i Örnnästet för att duscha av dig champagnen och näsblodet. Leif-Ivan har tillgodosett allas behov och anpassat detta badrum med extra lågt i tak för att tillgodose behoven även hos kortväxta och barn, vilka han hyr in till fester och som säsongsarbetare. Medan du duschar plockar du fram en flaska äkta champagne ur kylen för att fukta din strupe – ahh, äkta champagne!

Så, du är återigen ren och fräsch, och nu är det dags för husesyn. Första anhalt blir så klart hallen. Varför inte ta en broschyr från den vackra broschyrhyllan? Den lilla foldern innehåller information om Leif-Ivar och hans liv och verk som Superentreprenör.

Vi fortsätter in i matsalen. Vackra porträtt av hemmets ägare pryder väggarna.

Bibliotekets bokhyllor pryds av riktiga böcker som riktiga människor har läst. I biblioteket finns även en minikyl fylld med äkta champagne.

I det andra vardagsrummet sitter det en riktig mäklare med guldklocka.

Ni går ut till husets baksida. Den privata bryggan är strategiskt belägen intill en väg, så att ni enkelt kan ta bilen och slipper gå ner till vattnet. Ni byter om till badkläder och Leif-Ivan gör ”bomben”. Ni badar och skrattar och dricker äkta champagne från en minikyl som husets Slav burit ner till er.

När du lämnar Örnberget har det blivit kväll. Leif-Ivan sveper in dina axlar i en filt med guldfransar. Sedan sprutar han äkta champagne över dig. Han försöker boxa dig i solar plexus men halvvägs genom slaget för han handen mot hjärtat och ger ifrån sig ett högt skrik. Du frågar om du ska ringa ambulansen. ”Ambulansen är för bögar och käringar”, svarar han. Ni båda skrattar. Du sätter dig i bilen och åker hemåt. På avstånd hör du dunsen av ett stort föremål som faller till marken. Måste vara ett av träden i trädgården. Du tar en klunk äkta champagne från flaskan du fått av Leif-Ivan. Det har varit en underbar dag.

En reaktion på ”På besök hos champagnekingen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s